اطلاعات شما نشان می دهد هنوز ثبت نام نكرده اید برای عضویت كلید كنید
روش صید کپور در زمستان - نسخه قابل چاپ
انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ
روش صید کپور در زمستان - نسخه قابل چاپ

+- انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ (http://www.anjoman.iranfishing.ir)
+-- انجمن: مطالب ماهیگیری (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-1.html)
+--- انجمن: مطالب متفرقه (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-34.html)
+--- موضوع: روش صید کپور در زمستان (/thread-125.html)



روش صید کپور در زمستان - نیما - 2017/05/17

آموزش صید کپور در هوای سرد

زمستان سخت ترین زمان سال برای صید کپور می باشد. مشکلی که وجود دارد این است که شرایط سرد ، متابولیسم ماهیها را کاهش می دهد. از اینرو ماهی به مقدار زیاد غذا برای زنده ماندن نیاز ندارد. در سالهای نه چندان دور بر این عقیده بودند که کپور در طول ماههای سرد سال تقریبأ غیر قابل صید می باشد. با افزایش محبوبیت صید کپور و پیشرفتهایی در زمینه ساخت لباسهای گرم و لوازم کمپینگ ثابت شد که کپور نیز در طول ماههای سرد سال قابل صید می باشد.

من با تحقیق از دوستان و دیگر ماهیگیران دریافته ام که کپور تمایل دارد فقط در دوره های زمانی کوتاهی تغذیه کند. بعضی اوقات دوره های تغذیه آنها کاملأ مشخص است مانند هنگام طلوع آفتاب یا غروب آن خصوصأ در فصل تابستان. درست مانند ویژگی تابستان هر آبی نیز خود ، زمانهای تغذیه متفاوتی دارد. بنابراین برای من مشکل است تا ارزیابی دقیقی از زمانهای تغذیه ماهی داشته باشم. در بسیاری از آبها دریافته ام که ساعات 10-12 صبح و 1-3 بعد از ظهر زمان مناسبی جهت فعالیت ماهی است. البته در یکی از دریاچه ها یک ساعت بعد از تاریکی هوا در فصل زمستان صید بسیار خوبی داشتم. پس می توان گفت که قانون سخت و محکمی بر آن حاکم نیست.

بیشتر مردم فکر می کنند که در زمستان ماهی همواره در اعماق آب بسر می برد. این تنها مورد نیست. ماهی تمایل دارد تا در اطراف موانع یا در جایی که احساس امنیت کند حضور داشته باشد. من در دیماه سال گذشته کپوری به وزن 2 کیلوگرم در عمقی کمتر از 100 سانتیمتر در دریاچه سد 15 خرداد صید کردم. همانطور که می دانید این دریاچه دارای عمق بسیار زیادی است ولی در این عمق ماهی به طعمه زد.

نظریه های متفاوتی در خصوص جابجایی کپور در شرایط سرد وجود دارد. با توجه به تجربه شخصی ام گمان می کنم ، کپور تا آنجایی که امکان داشته باشد حرکتش را کند خواهد کرد چراکه غذای طبیعیش کمیاب می شود. از اینرو انرژیش را ذخیره می کند. بخوبی می تواند فرق بین زنده ماندن و یا از دست دادن انرژی و مرگ را معنی کند. پس مسئله مهم این است که قبل از شروع به ماهیگیری سعی کنیم تا موقعیت مکانی کپور را مشخص نماییم.


طعمه :

براي ساخت طعمه ها مي بايست حداقلهايي رعايت شود. سعي نكنيد تا طعمه هاي زيادي درست كنيد. آيا در زمستان كپور تمايل دارد كه بدنبال طعمه مخفي شده در محيط بگردد؟ مطمئنأ با اين كار انرژي زيادي را اتلاف خواهد كرد. پس او بيشتر تمايل دارد تا از طعمه هايي كه در نزديكي اش يافت مي شوند و در محيطي با شعاع كم تغذيه نمايد. انتخاب طعمه حقيقتأ به شما بستگي دارد. مطمئنأ جوشانده ها تنها طعمه نيستند اما اولين انتخاب مي باشند زيرا خيلي خوب با ريسه هاي كپوري عمل مي كنند.

ماهيگيران اروپايي وقتي در زمستان به صيد كپور مي پردازند تمايل دارند تا از جوشانده ها استفاده كنند. دانه ها شايد بواسطه از دست دادن اثر ويسكوزيته روغنهاي جاذبشان بسبب كاهش دما و ازدياد حجم قابل ملاحظه شان گزينه هاي جالبي نباشند. همچنين دانه ها بنظر مي آيد كه بصورت انباشته شده در توريها و توده هاي كنار هم بهتر عمل مي كنند. در زمان كپورگيري در زمستان من خيلي كم از آنها استفاده مي كنم. تمام كپورگيران موفق در زمستان از مقدار طعمه هاي كمتري استفاده مي كنند. من احساس ميكنم كه كپور بشدت فصل بهار و تابستان تغذيه نمي كند.

در انواع جوشانده ها متمايل به استفاده از چاشنيها و ادويه ها مي باشم. انتخاب جاذب ها و ادويه ها در زمستان بسيار حساس و تعيين كننده مي باشد. بيشتر چاشني هاي معطر از ادويه جات ، روغنها و نمكهاي آلي بودار ساخته مي شوند. اضافه كردن يك كمي از پودر چاشنيها به مخلوط پايه جوشانده ها مي تواند به كارآيي آن كمك كند. با تجربه اي كه از ديگر ماهيگيران بدست آورده ام اين افزودنيها مي توانند شامل پودر زردچوبه ، دارچين ، سير ، وانيل ، زعفران ، انجير ، قهوه ، سوسيس (بعلت ادويه هاي موجود در آن) و غيره باشد.