اطلاعات شما نشان می دهد هنوز ثبت نام نكرده اید برای عضویت كلید كنید
مقاله صید کپور در زمستان قسمت اول طعمه ها و ریسه ها - نسخه قابل چاپ
انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ
مقاله صید کپور در زمستان قسمت اول طعمه ها و ریسه ها - نسخه قابل چاپ

+- انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ (http://www.anjoman.iranfishing.ir)
+-- انجمن: مطالب ماهیگیری (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-1.html)
+--- انجمن: مطالب متفرقه (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-34.html)
+--- موضوع: مقاله صید کپور در زمستان قسمت اول طعمه ها و ریسه ها (/thread-113.html)



مقاله صید کپور در زمستان قسمت اول طعمه ها و ریسه ها - نیما - 2017/05/17

منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


زمستان برهه ای از سال است که بعضی از بزرگترین ماهیهای دریاچه ها در مقابل صید بسیار بی دفاعند؛ بنابراین صید زمستانی کپور آنقدر هم که نگاه اول به نظر میرسد کاری دیوانه وار نیست. برنامه ریزی صحیح و تمهیدات لازم از قبیل ساختن طعمه صحیح، ریسه مناسب و استفاده از پوشش بدنی گرم و وسایل مناسب برای زمستان این امر را راحت میسازد. مطالعه سطوح فعالیت سایر گونه های ماهیان و تغییر مقدار دسترسی به منابع غذای طبیعی همراه با تغییر رفتار کپور در هوا و آب سرد میتواند به تسهیل نسبی صید کپور در اوقات بخصوصی در زمستان منجر شود. اغلب مواقع کاهش فشار ماهیگیری و ماهیگیری عده اندکی مشتاق واقعی در زمستان به خودی خود گره بزرگی را باز کرده است. شما میتوانید شانس انتخاب بهترین نقطه دریاچه را داشته باشید، اگر چه شاید این شانس به علت تجمع احتمالی ماهیان در 2 یا 3 نقطه از دریاچه چنان به کمک شما نیاید.

در مقایسه با ماههای گرمتر،غذای آزاد کمی [به عنوان طعمه پاشی] در قسمتهای مختلف دریاچه ریخته میشوند و من یقین دارم این اصلی ترین دلیل تسلیم شدن کپورهای غول پیکر و صید شدن آنهاست. غذای آزاد که به راحتی در دسترسشان قرار میگرفت تا حد زیادی در ماههای زمستان کاهش یافته است. بسیاری از خاطره انگیزترین و بزرگترین کپورهای صید شده توسط من از نوامبر[،نیمه آبان،] تا مارس [،نیمه اسفند،] بوده اند. این تروفه ها در شرایط و زمانهای مختلف و اغلب در طی رفتار تغذیه ای عیاشانه کپورها صید شده اند.

بعد از یکنواخت شدن دمای آب برای مثال نوامبر که شوکهای اولیه کاهش دما بر ماهی وارد شده اند زمان مناسبی برای صید کپور است. [برای کسب اطلاعات درباره نحوه یکنواخت شدن دمای آب به بررسی آبهای راکد از لحاظ دما و تاثیر آن بر ماهیگیری مراجعه نمایید.] در نوامبر و دسامبر هنگام عصر، در محلی که من در انگلستان ماهیگیری میکنم، زمان مناسبی بوده است و همچنین صبح زود (از ساعت 6 تا 8) که زمان غالب برای تغذیه میباشد. در همان آبها در ماه ژانویه [از 11 دی] در روزهای صاف و آفتابی شاید کپورها در ساعت یک ظهر برای یک تغذیه حسابی یورش نیم ساعته ای بیاورند. اگر بادهای غالب از سمت جنوب یا غرب،یا ترکیبی از این دو، بوزند تغذیه ماهی میتواند در تمام ساعات اتفاق افتد. [باید دقت نمود که انگلستان نسبت به کشور ما از لحاظ عرض جغرافیایی به قطب شمال نزدیکتر بوده و در نتیجه سرما در بریتانیا زودتر از ایران آغاز میشود. به نظر من شروع سرما در ایران را میتوانیم هفته اول یا حتی دوم آذر در نظر بگیریم. سرما در آنجا بیشتر از ایران ادامه می یابد. پس باید پایان سرما را مقداری زودتر در نظر گرفت.]

در فوریه که یخ زدگیهای شدید روی میدهد و شبنم یخزده روی چوب ماهیگیری هم آشکارا دیده میشود ممکن است دوباره تغذیه در ساعات اولیه صبح آغاز گردد. در حدود فوریه و مارس، در قسمتهایی از آب که به وسیله آفتاب بعد از ظهر گرم شده است، ماهیگیری در اماکن دارای مانع و نیز میانه های آب میتواند نوید بخش صید باشد. محل های دارای نی گرمای متشعشع شده را جذب می کند بنابراین با گرمتر نمودن آب اطراف خود شرایط را برای تغذیه دلپذیرتر میکنند. صید در کناره ها و آبهای کم عمق میتواند بسیار نتیجه بخش تر از چیزی باشد که تعدادی از ماهیگیران تصور میکنند. در حقیقت اگر قرار باشد کپور در زمستان غذا بخورد در عمق حدود 4 فوت [تقریبا120 سانتی متری] خواهد بود نه در عمیق ترین نقاط.

موضوع این است که ماهی ها از محلی صید میشوند که به طور مرتب طعمه دریافت میکنند. اماکنی که در ماههای دیگر میتوانستید رویشان برای بودن ماهی شرط بندی کنید شاید در زمستان بی حاصل شوند. بادهای غالب پاییزه و زمستانی میتواند واقعا محل ماهیها را تحت تاثیر قرار دهد چراکه ماهیها در دسته های بزرگ در یک جا جمع میشوند و گاه کل جمعیت کپور یک دریاچه در 2 یا 3 گروه متمرکز قرار میگیرند. این گروهها لزوما عمیقترین جای دریاچه را برای گذراندن زمستان انتخاب نمیکنند. به همین دلیل مسایل بصری را نادیده نگیرید. شاید دیدن حرکت جزیی یک ماهی به معنی پیدا کردن معدن کپورها باشد. بعد از مشاهده چنین علائمی میتواند چندین بار وزنه ای خالی را به اطراف آن محل پرتاب نموده و به آرامی نخ را جمع کنید تا در صورت برخورد به ماهی متوجه تکان شدید چوب شوید.

یادداشت برداری از محل تجمع ماهیها، محل دقیق تغذیه در آب، زمان تغذیه، جزئیات دقیق طعمه و ریسه، مقدار طعمه آزاد پاشیده شده و نحوه معرفی طعمه همگی اموری مهم هستند. یادداشت زمان و محل صید کپور توسط ماهیگیران دیگر و اندازه ماهیان صید شده و دانستن طعمه آنان دانش مفیدی خواهد بود، اما شما هرگز نیازی به تقلید از یک ماهیگیر دیگر یا غصب محل صید او نخواهید داشت. یادداشت شرایط هوایی اهمیت بخصوصی دارد. اهمیت این یادداشتها تنها به علت تشخیص محل های بخصوصی در یک دریاچه نیست بلکه صرف این موضوع که بتوانیم در زمستان محل ماهیها را پیدا کنیم خود یک دست آورد بزرگ است. این گونه اطلاعات درباره یک آب یا دریاچه بعد از گذشت 2 سال به گنجینه ای بی بدیل تبدیل خواهند شد.

تعیین محل ماهی اغلب یکی از بزرگترین دغدغه های ماهیگیری زمستانی است. حتی دانستن این که ماهیان در نوامبر و دسامبر در چه جاهایی جمع شده اند نمیتواند تضمینی برای فوریه داشته باشد چرا که ممکن است فشار ماهیگیران آنها را به جابجا شدن مجبور کند.

کپورها اغلب در زمستان در آبهایی هستند که توسط خورشید گرمتر شوند. بنابراین در لایه های بالایی یا میانی آب هستند. به همین علت است که یک طعمه واقع در عمق بیشتر از 8 فوت [تقریبا دو و نیم متر] شاید به نسبت طعمه ای که به صورت Pop up یا Zig-rig در لایه های بالایی قرار گرفته اند از کار آیی بسیار پایین تری برخوردار باشد. اگر در آب دریاچه ای در زمانهای مختلف شنا کرده باشید، (البته به شرط پوشیدن جلیقه شنا و رعایت ایمنی)، خودتان میتوانید قضاوت کنید که چگونه دمای آب در لایه ها و اعماق مختلف تفاوت میکند.

[مقاله واقعا طولانی و جامع است. به زودی با قسمت دوم و شاید متعاقب آن با قسمت سوم این مقاله (طعمه ها و ریسه ها) آپدیت میکنم.]


منبع:http://naturehuman.blogfa.com